pizza

Moretti Forni

A Moretti története 1946-ban, az első sütőipari sütővel kezdődött, amelyet az alapító, Placido Moretti tervezett és épített.

Az új típusú sütő elkészítéséhez a villamos energia gyakorlati alkalmazásában szerzett tapasztalatait használta fel. Rövid idő alatt felépült a történelmi hatású cég, amely először Olaszországban, később világszerte bebizonyította, hogy megéri az elektromosság előnyeit bevezetni egy olyan piacon, amely addig csak a fatüzelésű kemencéket és sütőket  ismerte.

A következő generáció a Moretti Forni létrehozása volt 1965-ben. A vállalat új utat indított a termékek és gyártási folyamatok iparosításában, amelyek hamarosan a nemzetközi piacokon ismert és elismert márkává válnak.

A következő években a cég jelentős sikert aratott többek között az első moduláris gáztűzhelyek tervezésével, a kerámiák égetésére szolgáló kemencék gyártásának megkezdésével, valamint a kiegészítő berendezések bővítésével is.

A 90-es években a Moretti harmadik generációja vette át a céget. A részvénytársasággá való átalakítással egyidejűleg megkezdték az együttműködést az ágazat elsődleges forgalmazóival. A társaság nyitotta a globális piacok felé, hogy fejlesztéseit a professzionális vendéglátásba integrálhassa.

A vállalat 2005-ben költözött Mondolfo-ba, ahol egy modern, mintegy 10 000 m2-es üzemet építtettek, a racionálisabb, hatékonyabb termelés és biztonságos környezet érdekében tervezve, teljes mértékben tiszteletben tartva a környezetet.

Napjainkban a vállalat egyre inkább a külföldön, főként Európán kívüli terjeszkedésre koncentrál: ennek része az észak-amerikai piacok kiszolgálása és a Kanadában működő fióktelepük.

A Moretti folyamatosan keresi az intelligens megoldásokat és a leginkább racionális technológiák alkalmazási lehetőségeit.